MP1670 - Hlava a viscerálny priestor krku

MP1670 - Hlava a viscerálny priestor krku

Objednávacie číslo: 4003.MP1670

2 733,60 Eur s DPH 2 278,00 Eur bez DPH

ks

Nákupom získate 797 Bodov
Viac ako nákup. Získavate servis a odborné poradenstvo. Spýtajte sa, ktoré produkty a ich kombinácie doporučujeme presne vám.

Tento trojrozmerný výtlačok sa zameriava na hlavu a viscerálny priestor krku.

Tvár: Pravá strana hlavy je odňatá pre odhalenie tvárového nervu a všetkých jeho vetiev (spánková, jarmová, lícna, na boku spodnej čeľuste a krčnej), ktorý je normálne pokrytý príušnou žľazou, ktorá je tu na modeli odňatá. Sú tu viditeľné vzťahy štruktúr uložených v žľaze od povrchu do hĺbky (tvárový nerv, vena retromandibularis, vonkajšia krčnica). Model zobrazuje svaly hlavy vrátane spánkového svalu, žuvacieho svalu a zadného bruška dvojbruškového svalu. Medzi tu vyobrazené tepny patrí tvárová tepna, priečna tvárová tepna a povrchová spánková tepna. Tvárová žila a priečna tvárová žila sú jasne vidieť a ich spojenie tvorí bežnú tvárovú žilu, ktorá sa spája s vena retromandibularis pre vytvorenie vonkajšej krčnej žily. Pri pohľade na tvár spredu uvidíte, že tvár bola rozčlenená na zobrazenie niektorých tvárových svalov okolo úst (musculus buccinator [naľavo], kruhový sval ústny a veľký jarmový sval) a svaly prispôsobené na žuvanie (spánkový, žuvací [iba pravá strana]) a na ľavej infratemporálnej jamke sú rozčlenené stredná a bočná fossa pterygoidea. Postranná fossa pterygoidea je rozdelená, aby bol používateľ schopný vidieť mandibulárnu časť trojklaného nervu, ktorý je rozdelený do jazykového nervu a spodnej ďasňovej vetvy. Sú tu rozčlenené vetvy zrakovej časti trojklaného nervu, ktoré zásobujú kožu nad obočím a hlavovú kožu (nadočnicové [iba ľavá strana] a nadkladkové nervy [obe strany]). Submandibulárna žľaza je jasne viditeľná pod dolnou čeľusťou na oboch stranách, rovnako ako tvárové tepny a žily a ich prechádzanie cez dolnú čeľusť.

Krk: Muskuloskeletálna časť krku bola odňatá pre zobrazenie hltana zo zadnej strany, hrtana spredu a neurovaskulárnych zväzkov zo strany. Na krku možno vidieť nadjazylkové a podjazylkové svaly. Ak sa zospodu pozriete na priedušnicu, je možné vidieť hlasivky. Je viditeľný aj musculus cricothyroideus. Podjazykový nerv je ovinutý okolo postranného povrchu vonkajšej krčnicovej tepny a vonkajšiu vetvu horného laryngeálneho nervu možno vidieť v krku. Na oboch stranách je možné jasne vidieť vnútornú krčnú žilu, spoločnú krčnicovú tepnu a jej rozvetvenie do vonkajšej krčnicovej tepny a vnútornej krčnicovej tepny. Možno tiež vidieť blúdivý nerv v krčnicovom puzdre. Je tiež viditeľné vetvenie hornej tepny štítnej žľazy z vonkajšej karotickej tepny zostupujúcej do prednej časti krku. Model zobrazuje aj ansa cervicalis vychádzajúci pod dvojbruškovým svalom a zostupujúci na povrch vnútornej krčnej žily. Vnútornú vetvu horného laryngeálneho nervu môžete vidieť pod hornou tepnou štítnej žľazy na ľavej strane. Ďalej je viditeľná vnútorná vetva hornej laryngálnej tepny na ľavej strane, ktorá preniká membrana thyrohyoidea nad spodným zvieracím svalom, kde je tento sval pripojený k jazyku.

Pohľad na hltan zo strany: Horný, stredný a dolný zvierač sú označené na stene hltanu. Je možné rozpoznať pažerák vychádzajúci zo spodného konca hltana. Zadný roh jazylky funguje ako užitočný orientačný bod. Krčnicový obal viditeľný zozadu jasne zobrazuje blúdivý nerv a jeho hltanové vetvy naľavo. Vracajúci sa laryngálny nerv je krátko viditeľný naľavo, ako leží stredovo ku spodnej tepne štítnej žľazy. Sú viditeľné tylové tepny vinúce sa okolo mastoidného výbežku. Stavcové tepny sú vidieť na oboch stranách mozgového kmeňa, ako vstupujú do veľkého tylového otvoru. Mozoček bol odstránený pre umožnenie odhalenia štvrtej komory. Rezné povrchy mozočkových pedunkulov sú jasne viditeľné. Veľká časť zadnej spodnej mozočkovej tepny na pravej strane je stále viditeľná, ako sa vinie okolo mozgového kmeňa.

Lebečná dutina: Ľavá a pravá očnica boli otvorené pre odhalenie očnicových nervov a ciev spolu s očami a optickými nervami. Chiasma opticum, optické dráhy a postranné uzlovité telesá sú uchované a zobrazujú tak veľkú časť zrakových dráh. Rez mozgového kmeňa je prevedený na úrovni horných colliculi naľavo a o niečo nižšie napravo. Sluchové dráhy a bulby sú tiež demonštrované. Počiatky mnohých lebečných nervov z mozgového kmeňa sú jasne viditeľné.

Množstevná jednotka
ks
MP1670

MP1670 - Hlava a viscerálny priestor krku

2.733,60 Eur s DPH Len na objednanie

ks